Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Men ,men, men............





Έχει γούστο να βγαίνεις μόνο γυναικοπαρέα τα βράδυα. Το τι μπορεί να μάθεις και να πεις ,δεν περιγράφεται.

Έτσι και μεις ,αφού καήκαμε από τις φωτιές ,αφού ψυχοπλακωθήκαμε αρκετά με όλη αυτή την αδιαφορία των υπευθύνων ,είπαμε να καλυτερεύσουμε λίγο τη διάθεσή μας και να βγούμε να πούμε κάτι άλλο ,κάτι να μας κάνει να γελάσουμε λίγο.

Και τι μπορεί να μας κάνει να γελάσουμε ή να βγάλουμε τα φτυάρια στην επιφάνεια?

Οι άντρες!!! Αγαπημένο θέμα συζήτησης και κοινωνικής κριτικής. Μόνο που αυτή τη φορά τους κατηγοριοποιήσαμε ,τους δώσαμε από ένα όνομα με βάση την ιδιότητα του καθενός.

Πρώτη ξεκίνησε μια φίλη που είναι λίγο κυνική και τα λέει εντελώς χύμα ,αλλά μεγάλη ατυχήσασα καθώς τραβάει επάνω της όλους τους ηλίθιους και τους πανηλίθιους σε συσκευασία του ενός.

Homo ilithious:" O άντρας με I.Q ραδικιού . Σε ξεγελάει το βλέμμα του καλού παιδιού.
Και την πατάς. Λες ,εδώ είμαι να αράξω ,καλό παιδί φαίνεται ,τι κακό μπορεί να μου συμβεί?
Αλλά ρε παιδί μου ,δεν γίνεται να μιλάς και να σε κοιτάει ο άλλος σαν άλιεν ,να του μιλάς σε απλά ελληνικά και να χρειάζεσαι να μεταφράζεις. Να προσπαθείς να κάνεις χιούμορ και αντ'αυτού να εισπράττεις βλέμμα απορίας και όξινα μούτρα σαν να τον κέρασες στυμμένο λεμόνι. Ο καιρός να περνάει και συ να θες να κάνεις ελεύθερη πτώση απο ύψος 5.000 ποδών,να γλυτώσεις από τη βαρεμάρα και την απίστευτη βλακεία που τον δέρνει.
Οπότε τον χαιρετάς και πας για τον επόμενο Homo." (Tάδε έφη φίλη Ι..)

Homo gamicious :" Καταπληκτικό και αντιπροσωπευτικότατο είδος άντρα. Υπάρχει παντού γύρω μας ,ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Ό,τι κινείται,σέρνεται ,πετάει το πηδάει. Λάγνο βλέμμα,ευφράδεια λόγου που δε χωρεί αμφιβολία πως εσύ είσαι η μόνη γυναίκα που περίμενε σε όλη του τη ζωή για να ολοκληρωθεί ως άτομο. Γενικά σε κάνει να αισθάνεσαι βασίλισσα. Ανοίγει πόρτες να περάσεις,στέλνει 150 μηνύματα την ημέρα να σου πει πόσο του έλειψες από το προηγούμενο δέκατο του δευτερολέπτου που σου μίλησε, σου πετάει και το πολυπόθητο "Σ'αγαπώ,είσαι η ζωή μου" και έρχεσαι και γίνεσαι σαν κεράκι λιωμένο. Μακαρίζεις την τύχη σου ,σιχτιρίζεις όλες τις υπόλοιπες που σε ζηλεύουν ,κοιτιέσαι στον καθρέφτη και θαυμάζεις το μοναδικό έργο του Θεού ,που ξυπνάει τέτοια πάθη ,μέχρι που η πτώση από τα ροζ συννεφάκια να γίνει λίγο ανώμαλη ,γιατί ο μίστερ γαμάω έχει βάλει και παίζει η playlist συνεχόμενα να τον ακούνε κι άλλες ακροάτριες. Τις οποίες μπορεί να αγνοούσες την ύπαρξή τους και καλά έκανες ,δεν τις αγνοούσε όμως αυτός. Μαζεύεις λοιπόν κάτι που ίσως θυμίζει αξιοπρέπεια ,τον στολίζεις με όσα κοσμητικά σου έρχονται πρόχειρα και τον παραδίδεις στην επόμενη μοιραία." (Τάδε έφη φίλη Χ)

Homo domesticous : "Παιδί για σπίτι. Ναι ,είπαμε για σπίτι ,όχι να θυμίζει όμως τον πλάτανο του Ιπποκράτη ,που οι ρίζες του έχουν εξαπλωθεί σε όλο το σπίτι . Το τηλεκοντρόλ είναι ήδη προέκταση του δεξιού χεριού του ,συννενοούμαστε με τη νοηματική,ενίοτε και με τα μάτια για τα απολύτως απαραίτητα και ο έξω κόσμος απλά δεν υπάρχει. Ατέλειωτο σάπισμα στον καναπέ σε βαθμό να χρειαστεί γερανός να τον βγάλουν σηκωτό ,μαζί με το έπιπλο φετίχ.
Καλό και το εσώκλειστο ,αλλά να μας δει και το φως της ημέρας που γίναμε σαν κέρινα ομοιώματα από την κλεισούρα.Σε αφήνω λοιπόν στον αγαπημένο σου καναπέ να λιώσετε παρέα και μη φοβού θα σας ταριχεύσω να μη σας ξεχάσω ποτέ όσο ζω!!!"( Τάδε έφη φίλη Μ).

Homo fitness :" Το απόλυτο αρσενικό . Ο άντρας πόθος . Ο άντρας που όλες οι γυναίκες ονειρεύονται να λιώσουν στα στιβαρά του μπράτσα. Και σε ευνοεί η τύχη μια μέρα( που αποφάσισες να λιώσεις τα λίπη ,που κάνανε αποικία στην κοιλιακή σου χώρα ) να πέσεις πάνω του στο γυμναστήριο. σου δίνει την πρέπουσα και παραπάνω σημασία , γυμνάζεστε μαζί καθώς ο τύπος το κατέχει το άθλημα. Βλέπεις πιο πολύ βρίσκεται στα γυμναστήρια παρά στο σπίτι του και ευελπιστεί να γίνεις η μούσα του ,μία δεύετρη Πετρουλάκη. Και αρχίζει ο αγώνας . Μαζί πάτε ,μαζί φεύγετε,μαζί στα βάρη ,μαζί και στο step . Δηλαδή σχεδόν μαζί ,γιατί εσύ δεν το αντέχεις όλο αυτό και καταρρέεις. Και διαλέγεις να σωριαστείς ..που? στο ΝΑΟ του!!! Να τον ντροπιάσεις με λίγα λόγια . Ξέρεις τι ιδρώτα έχει χύσει κυρία μου για να καταφέρει να σφίξει το μπράτσο του? Έχεις καταλάβει πόσα οκτάωρα πέρασε επάνω στο όργανο κοιλιακών για να μπορείς εσύ να έχεις την αίσθηση πως χαϊδέυεις μάρμαρο? Όχι δεν έχεις πιάσει το συναίσθημα. Γιατί προτιμάς να είσαι αραχτή στην ωραία σου πολυθρονίτσα ,αγκαλιά με μία κούτα τσιγαράκια , οι μπύρες να ευφραίνουν το λαιμό σου ,οι πίτσες να ικανοποιούν τον ουρανίσκο σου και άσε τη χοληστερίνη να δίνει ρεσιτάλ. Όσο για την κυταρρίτιδα που παραμονεύει ,μη νοιάζεσαι .ας είναι καλά οι λοσιόν αδυνατίσματος.
Αντίο Homo Citius, Altius, Fortius. Δύσκολα σπορ αυτά κι εγώ κουράστηκα και μόνο που τα σκέφτηκα." (Τάδε έφη φίλη Κ)


Η συζήτηση συνεχίστηκε με μεγάλο κέφι για πολύ ώρα ακόμα. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως παρά τα κουσούρια του καθενός ,εγώ τα αγαπάω τα αρσενικά ..... δεν ξέρω γιατί και πως!
Τους θεωρώ καλύτερους φίλους να και συχνά γίνονται χειρότεροι κουτσομπόληδες από εμάς.
Παρά τα αρνητικά τους ,δεν πιστεύω πως και μεις δεν βάζουμε το χεράκι μας για τις "υποτιθέμενες συμφορές " που μας βρίσκουνε. Αν τα αντιμετωπίζαμε όλα με χιούμορ και καλή διάθεση ,ίσως όλες οι πληγωμένες καρδιές να επουλώνανε τα τραύματά τους και να έβλεπα γύρω μου πιο πολλά χαρούμενα προσωπάκια.



Αφιερωμένο σε όλα τα αρσενικά που μας παιδεύουν ....


"This is a man's world, this is a man's world
But it wouldn't be nothing, nothing without a woman or a girl"

7 σχόλια:

  1. Κι αναρωτιόμουν για ποιο θέμα μιλάνε τα κοριτσάκια όταν βγαίνουν έξω...
    Πάντως πρέπει να υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες. Είμαι σίγουρος ότι εγώ δεν ανήκω σε κανένα από τα παραπάνω "Είδη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aγαπητέ ανώνυμε κι εσύ ανήκεις κάπου, να είσαι σίγουρος!!!!Αλλά δεν έχω την τιμή να σε γνωρίζω .Όπου και να ανήκεις όμως ,σε οποιαδήποτε συνομοταξία ,εγώ σε αγαπώ ,όπως αγαπάω όλους τους αρσενικούς για ξεχωριστό λόγο τον καθένα. Ήθελα να ελαφρύνω λίγο την ατμόσφαιρα των ημερών κάνοντας χιούμορ. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάντως γέλασα πολύ. Ίσως γιατί τις ξέρω αυτές τις περιπτώσεις. Φιλί μεγάλο σε σένα και στις φίλες σου, λοιπόν. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γλυκιά μου Madame de la Luna ,θα μπορούσα κάθε μέρα να γράφω και από μία ιστορία. Έχω πραγματικά μοναδικές φίλες που οι ιστορίες τους θα γινόταν ένα ωραιότατο βιβλίο. Ας είναι καλά που δεν με κάνουν ποτέ να πλήττω και να μακαρίζω την τύχη μου που τις έχω κοντά μου.

    Πολλά πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ διασκεδαστικό το κείμενό σου.
    Όμως έχεις δίκιο. Πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα πιο ψύχραιμα και με χιούμορ για τις πληγωμένες καρδιές.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. jacki μου καλώς ήρθες . Θέλει ψυχραιμία ,αλλά εγώ έχω τσακωθεί μαζί της από τότε που γεννήθηκα.

    Καλή σου μέρα και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή