Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Aύγουστος


Με αφορμή την αυριανή 1η του μηνός ,μου ήρθε στο μυαλό μια περίεργη νοσταλγία για έναπό τα πιο όμορφα καλοκαίρια της ζωής μου.

Μόλις είχα τελειώσει το Λύκειο και έπιασα δουλειά σε ένα κατάστημα για δυο - τρεις μήνες
ώσπου να περάσει ο καιρός να αρχίσουν τα μαθήματα στη σχολή μου και να μαζέψω χαρτζηλίκι για να πάω διακοπές με την κολλητή στο νησί της.

Εκεί λοιπόν γνώρισα μια περίεργη κοπέλα που όλη την ώρα τραγουδούσε τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου.
Εγώ για να είμαι ειλικρινής ούτε και τον είχα ακουστά ιδιαίτερα μιας και οι "κακές παρέες" με είχαν μυήσει στα μυστικά του Rock και τα ελληνικά ακούσματα ήταν απαγορευμένα .
Αυστηρά απαγορευμένα όμως.
Μια μέρα βλέπουμε τη συνάδελφο -λάτρη του καλλιτέχνη να έρχεται και να μας λέει ξεψυχισμένη ,με τον πιο δραματικό τόνο στη φωνή της ,τόνο που θα ζήλευε και η πιο ταλαντούχα ηθοποιός αρχαίας τραγωδίας πως το ίδιο βράδυ θα έδινε συναυλία ο Νίκος Παπάζογλου.

"Και μόνο να ακούσω τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ και ας πεθάνω " έλεγε.

Δεν έδωσα σημασία ,παρά το γεγονός πως σε όλη την διάρκεια της ημέρας ψιθύριζε ένα στίχο που με ακολουθούσε για καιρό..."Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό"

Οι πολυπόθητες μέρες των διακοπών έφτασαν και εγώ με τη φίλη ξεκινήσαμε για το πανέμορφο νησί της.
Οι μέρες και οι νύχτες κυλούσαν με μπόλικο αλκοόλ και πολύ μπάνιο.
Ώσπου μαθαίνουμε πως ένα βράδυ θα έρθει για συναυλία ο Νίκος Παπάζογλου στο μέρος που κάναμε τις διακοπές μας.
"Θα πάμε χωρίς κουβέντα " τόλμησε να ξεστομίσει η κολλητή ,και ενώ την κοιτόυσα με όση φρίκη διέθετα δεν έφερα αντίρρηση.

"Να ακούσω και τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ σε ζωντανή εκτέλεση " μου δικαιολογήθηκε.

Ένα θα σας πω : ακόμα και που πέρασαν τόσα χρόνια ,θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου εκείνη η βραδιά.Κάτι το αυγουστιάτικο φεγγάρι που στο άσμα ασμάτων (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ) ήταν το μοναδικό φως που φώτιζε το κατάμεστο γήπεδο,κάτι η μαγική φωνή του Παπάζογλου ,που θύμιζε λυγμό και παράπονο ζηλιάρη εραστή. Και εκείνος ο στίχος ?¨" Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό", κατάφεραν να με κάνουν να κολλήσω μαζί του και να τον παρακολουθώ όποτε μπορώ ,όπου και αν δίνει συναυλίες. Αυτή η αγάπη κρατάει χρόνια.

Εκείνος ο στίχος λοιπόν κατάφερε να με στοιχειώσει σε όλες τις παράτολμες και γεμάτες ρίσκο πράξεις μου και να τον ψιθυρίζω κι εγώ ,όταν επρόκειτο να κάνω κάτι που θα χρειαζόταν όλο μου το κουράγιο.

Αφιερωμένο λοιπόν αυτό το κείμενο σε ένα από τα πιο ξένοιαστα καλοκαίρια της ζωής μου .
Και πάντα θα σιγοτραγουδάω τον μοναδικό αυτό στίχο για να μου θυμίζει πως η ζωή μα ςείναι πολύ πολύ μικρή για να μετανοιώνουμε για πράγματα που κάναμε και θα θέλαμε να είχαμε κάνει. Για πράγματα που κάναμε ,αλλά δεν έτυχαν αποδοχή από τους "δήθεν"αυτού του κόσμου ,γιατί όσοι ρισκάρουν ,μάλλον δεν τους βγαίνει σε κακό!!

Καλό μήνα σε όσους τολμάνε και κάνουν αυτό που θέλουν!!!!

Εγώ θα συνεχίσω να πηγαίνω κι ας μου βγει και σε κακό!!

6 σχόλια:

  1. Γεια χαρά...
    από το blog του thesikaleon, ήρθα εδώ..:D

    Σε αυτό το ποστ, πάνω στις λέξεις "Αυγουστος" θα βρεις και μια - δυο άλλες εκδοχές του "Αυγούστου".
    (Σε περίπτωση που δεν τις γνωρίζεις)..

    εμένα έχει μείνει αυτό από την πρώτημου "συνάντηση" με τον Ν. Παπάζογλου, κάπου στα τέλη της 10ετίας του '80, όντας μαθητής ακόμα...
    Τώρα μπορεί να μη λέει τίποτα... Τότε όμως...

    -μiliokas aka skylos_mayros-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PS. όσο για το "θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό"
    το έκανα κι εγώ με μια κοπέλα που ήμουν ερωτευμένος τότε...

    -μiliokas aka skylos_mayros-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ήρθες στο blog μου ,φίλε milioka. Μεγάλη μου τιμή!!!!!Και ακόμα μεγαλύτερη η χαρά που για μερικούς ανθρώπους που δεν γνωρίζονται ,μπορούν μερικοί στίχοι να τους κάνουν να έχουν απίστευτα κοινά σημεία. Διαφορετικά τα πρόσωπα και οι καταστάσεις κι όμως τόσο ίδια όλα. Και πάλι σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν η ροκ είναι τρόπος έκφρασης, αν είναι ιδεολογία, αν δεν είναι απλά μια μουσική... τότε ο Νίκος Παπάζογλου είναι ένας αληθινός ροκάς και ας γράφει τσιφτετέλια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε thesikaleon ,ακόμα μια φορά ,έκανες την καλύτερη τοποθέτηση. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω και να μου επιτρέπεις να σε θαυμάζω ,κάθε μέρα και πιο πολύ!!!

    Υ.Γ Και αν μου βγει και σε κακό ,τουλάχιστον θα έχω πάει ...έτσι απλά ,χωρίς πιέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή