Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Εντιμότατοι Φίλοι μου!!!







"Ένα εξαιρετικό και οικουμενικό συναίσθημα που μας συνοδεύει από τα πρώτα βήματα της ζωής μας. Οι επιστήμονες μόλις τώρα άρχισαν να τη μελετούν. Σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα των ερευνών τους.


Να γιατί είναι θησαυρός

Κοντά στους φίλους μας αισθανόμαστε ευχάριστα, η διάθεσή μας βελτιώνεται και οι στενοχώριες εξαφανίζονται μονομιάς. Οι κοινωνιολόγοι διακρίνουν τρεις κατηγορίες φίλων και πέντε στάδια εξέλιξης.

Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ είχε πει ότι συναισθηματικά υγιής είναι εκείνος που μπορεί να δημιουργήσει μια σωστή ερωτική σχέση και να συνυπάρξει αρμονικά με άλλους ανθρώπους στο επαγγελματικό του περιβάλλον. Ο διαπρεπής Αυστριακός ψυχίατρος Άλφρεντ Άντλερ συμπλήρωσε ότι η κατάκτηση της ψυχικής υγείας προϋποθέτει ένα ακόμα στοιχείο: την ανάπτυξη της κοινωνικότητας, της ικανότητας να κάνουμε βαθιές και αληθινές φιλίες. Πιο απαραίτητοι κι από τα πλούτη ή την εξουσία, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, οι φίλοι είναι πηγή ζωής αλλά και διέξοδος ή καταφύγιο σε μια δύσκολη στιγμή. Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι η φιλία θεραπεύει το στρες και την κατάθλιψη, ευνοεί την ανάπτυξη των νοητικών λειτουργιών και μειώνει τα εμφράγματα. Για τα παιδιά αποτελεί βασικό στάδιο της ανάπτυξής τους και για τους ηλικιωμένους πηγή νεότητας. Ο Γκαίτε συμβούλευε να μην εξαπατούμε τους φίλους μας ακόμα κι αν εκείνοι μας εξαπάτησαν πρώτοι, ενώ ο Βίκτορ Ουγκό υποστήριζε ότι η φιλία μοιάζει με τα παλιά κιτρινισμένα βιβλία που η πάροδος του χρόνου τούς προσδίδει μεγαλύτερη αξία. "


..μπλα μπλα,μπλα .....



Υπήρξα πολύ τυχερή στη ζωή μου με τους φίλους μου . έκανα και λάθος επιλογές ,αλλά γενικά έχω φίλους από τα παιδικά μου χρόνια ,φίλους που μεγαλώσαμε μαζί ,φίλους που απέκτησα στην πορεία και φίλους από το διαδίκτυο. Ειδικά αυτοί που ανήκουν στην εικονική πραγματικότητα ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα "ράτσα" φίλων.


Πολλές φορές προτίμησα τους φίλους ακόμα και από τους συγγενείς εξ'αίματος. Σου στέκονται στα δύσκολα ,έρχονται όταν πονάς και γελάνε όταν είσαι χαρούμενος. Υπήρξαν περιπτώσεις που θα έδινα και τη ζωή μου γιάυτούς,χωρίς να το σκεφτώ.

Δοκιμάστηκαν στα δύσκολα και πέρασαν το τεστ με άριστα. Ομολογώ πως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν φέρθηκα ανάλογα ,της καλοσύνης τους και της ανιδιοτελής αγάπης τους. Μικροεγωισμοί και πείσματα ,αλλά ευτυχώς έχω ακόμα το σθένος να παραδέχομαι τα λάθη μου και να ζητάω συγγνώμη.

Κάποια στιγμή πέρασα και την φάση αν υπάρχει φιλία ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα. Εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν λίγο ,αλλά αν οι βάσεις είναι γερές τότε δεν υφίσταται δίλλημα.

Ναι πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα στα δύο φύλλα,χωρίς να αιωρείται η πονηριά!!!!!


Θα μπορούσα να πω περισσότερα ,γιατί ευτυχώς έχω φίλους που δεν μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και τους λατρεύω όλους ανεξαιρέτως. Είναι όλη μου η ζωή και ειλικρινά χωρίς αυτούς μάλλον χειρότερη θα ήμουνα !!!!!!!






1 σχόλιο:

  1. Γλυκιά Venus, είναι τυχεροί αυτοί που σε έχουν φίλη...

    Να 'σαι πάντα καλά και να χαρίζεις ευτυχία σε όλους γύρω σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή