Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Απατάμε(τε) ...αλλήλους ?







Τα πρόσωπα της απιστίας


Οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον άντρα στην απιστία - ειδικά όταν είναι απροετοίμαστος να βιώσει νέους ρόλους σαν του συζύγου, του πατέρα, αλλά και του μόνιμου συντρόφου- είναι συνήθως ο εξής... ένας: Η αίσθηση απώλειας του ρόλου του ως εραστή που είναι ταυτόσημος με τον ελεύθερο και όχι τον δεσμευμένο άντρα. Νιώθοντας πώς χάνει μέρα με τη μέρα την αρσενική του ταυτότητα θα προσπαθήσει να την ξαναβρεί συνήθως μέσα από κάποια νέα σχέση, διασφαλίζοντας άτσαλα την χαμένη ελευθερία του. Κάπως έτσι, θυμώνοντας όλο και πιο πολύ με τον εαυτό του, τον περίγυρο και βέβαια με την σύντροφό του –παρατηρώντας τον ανδρισμό του να συρρικνώνεται-, προσπαθεί να εκδικηθεί την ίδια του τη δέσμευση... με την άτυπη κατάργησή της. Αυτός ο κυρίαρχος λόγος που εξηγεί την απιστία, χωρίζεται κατά περίπτωση σε 7 αντρικά προφίλ που ψάχνοντας την αντρική τους ταυτότητα, επιτίθενται... απιστώντας:


1. Με ευνούχισες!

Η αίσθηση του ευνουχισμού για έναν άντρα μέσα σε μια σχέση είναι σχεδόν αβάσταχτος. Η σύντροφος ενός τέτοιου άντρα, αντί να τον παροτρύνει θετικά, να τον υποστηρίζει και να τον προωθεί, αντίθετα τον ανταγωνίζεται, τον παραγκωνίζει και τον υποτιμά – έμμεσα ή απροκάλυπτα – με αποτέλεσμα να τον ακυρώνει. Οι συνεχείς επιπλήξεις της, δεν απαξιώνουν μόνο τις πράξεις του αλλά τον καταργούν ολοκληρωτικά ως ένα αρσενικό με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Σύντομα, όταν γνωρίσει μια άλλη γυναίκα, που θα του εκφράσει ότι αξίζει, με μαθηματική ακρίβεια θα γίνει έρμαιο του θαυμασμού, της αφήνοντας το ένστικτο της αυτοσυντήρησης να τον καθοδηγήσει: «Θα πας, εκεί που νιώθεις καλά».

Το βαρόμετρο του χωρισμού:

Αυτοί οι άντρες, συνήθως χωρίζουν οι ίδιοι την σύντροφό τους μετά βέβαια... από την απιστία τους.



2. Έχω ανάγκη από επιβεβαίωση!

Υπάρχουν όμως και οι άντρες που ενώ έχουν μια καθ’ όλα αρμονική σχέση – συμπεριλαμβανομένου και του ικανοποιητικού σεξ- συχνά αισθάνονται ότι αμφισβητείται ο ανδρισμός τους όπως και ο εγωισμός τους. Ακόμη κι αν η σύντροφος με τη συμπεριφορά της δεν αφήνει υπόνοιες ανάλογης αμφισβήτησης ο ίδιος έχει ανάγκη να νιώθει ποθητός γενικά από την θηλυκή κοινότητα – με αποδείξεις! Έχει μεγαλώσει άλλωστε γνωρίζοντας πώς το αξιοπρεπές αρσενικό δεν εγκλωβίζεται σε μονογαμικά μοντέλα. Συγχρόνως, ένας άντρας χρειάζεται να δείχνει κοινωνικά δυνατός και αυτή η δύναμη απορρέει και από το γεγονός της... επιτυχίας του στις γυναίκες. Μάλιστα, πολλές φορές δεν αντέχει να βρίσκεται μόνο με μια γυναίκα, γιατί απλά... δεν της αξίζει. Το πρότυπο της γυναίκας που αξίζει την απόλυτη αφοσίωση του είναι... μόνο η μητέρα του: «Για να μπορέσει ένας ενήλικας, άντρας ή γυναίκα, να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη συντροφική σχέση, θα πρέπει νωρίτερα να έχει απομυθοποιήσει τα γονεϊκά του πρότυπα» εξηγεί, η Ελεάνα Ελευθερίου, ψυχοθεραπεύτρια-σεξολόγος.

Το βαρόμετρο του χωρισμού:

Συνήθως τον χωρίζει η απατημένη σύντροφος που βρίσκεται, αποσβολωμένη να αναρωτιέται το... γιατί.


3. Έχω ανασφάλεια.

Ο άντρας αυτός έχει την δαμόκλειο σπάθη της απιστίας πάνω από το κεφάλι του. Απιστεί επειδή είναι σίγουρος, πώς δεν είναι δυνατόν να αξίζει την πίστη της συντρόφου του σε βαθμό να είναι πεπεισμένος πώς το να τον απατήσει η γυναίκα του είναι θέμα... χρόνου. Έτσι πληρώνει την πιθανή απιστία προκαταβολικά: «Σου κρατάω το χαλινάρι, πηγαίνοντας με άλλες γυναίκες, αφού και εσύ θα το κάνεις». Συγχρόνως, η χαμηλή του αυτοεκτίμηση προσθέτει αυτοκαταστροφικές τάσεις για τη σχέση του.

Το βαρόμετρο του χωρισμού:

Θα χωρίσει πρώτος την σύντροφό του. Ο φόβος και μόνο μήπως απορριφθεί, τον κάνει να την απορρίψει πρώτος.


4. Θέλω να σε ταρακουνήσω

Συχνά, παρατηρούμε στις μακροχρόνιες σχέσεις μια σεξουαλική ή συναισθηματική απόσυρση, που σημαίνει: «βολεύομαι μέσα στη σχέση» ή «θεωρώ το σύντροφο μου δεδομένο και δεν τον διεκδικώ», ή «δεν διεκδικώ ούτε... τον εαυτό μου και αφήνομαι, δεν προσέχω την εμφάνισή μου κλπ». Ο άντρας που βρίσκεται με μια τέτοια σύντροφο δεν θα απιστήσει με σκοπό τον χωρισμό, αλλά με σκοπό να την ταρακουνήσει: «Πρόσεχε, θα φύγω...».

Το βαρόμετρο του χωρισμού:

Δεν έχει σκοπό να χωρίσει, απλά βγάζει ένα είδος... κραυγής βοήθειας!


5. Σε εκδικούμαι

Η εκδίκηση είναι κυρίως γυναικείο χαρακτηριστικό, όμως υπάρχουν και άντρες που ενώ είναι πολύ ερωτευμένοι και επιθυμούν την σύντροφό τους συγχρόνως αισθάνονται με κάποιον τρόπο ότι τους έχει βλάψει- ίσως και με απιστία- σε κάποιον τομέα. Αυτό το συναίσθημα, τους δημιουργεί την ανάγκη να εκδικηθούν απιστώντας και μάλιστα με τρόπο ώστε η... ανύποπτη ενδιαφερόμενη σίγουρα να το αντιληφθεί. Με λίγα λόγια, ακολουθούν την παλαιά διαθήκη του «Οφθαλμός αντί οφθαλμού».

Το βαρόμετρο του χωρισμού

Ή θα τον αφήσει η σύντροφος όταν θα το μάθει ή ο ίδιος μετά την απιστία θα χωρίσει.


6. Είμαι πολυγαμικός!

Είναι ο τύπος του «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί!». Χρειάζεται να επιβεβαιώνεται συνεχώς από νέες γυναικείες παρουσίες, και μάλιστα μεταβιβάζει την ευθύνη της απιστίας του στη γυναίκα. Όμως, δεν της το κρύβει. Αντίθετα ξεκαθαρίζει από την αρχή τις προθέσεις του και αφήνει την ευθύνη της επιλογής σε εκείνη: «Αν, θέλεις να είμαστε μαζί, θα δεχτείς τις... υπόλοιπες».

Το βαρόμετρο του χωρισμού:

Θα τον χωρίσει πολύ δύσκολα ακόμη και όταν αντιληφθεί πως ναι... το εννοούσε!


7. Πιστός μόνο στη μητέρα

O σημαντικότερος λόγος φαίνεται να είναι η απόλυτη δέσμευση με τη μητέρα τους. Είναι σα να λένε: καμία δεν είναι σαν εσένα για να είμαι πιστός μαζί της….


Οι 13 βασικότεροι λόγοι απιστίας

  1. Η απογοήτευση και η αποξένωση που μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

  2. Η μοναξιά, η συναισθηματική και σεξουαλική αποστασιοποίηση που χτίζεται συνήθως από τη φθορά του χρόνου και την καθημερινότητα

  3. Οι συνεχής και καθημερινές συγκρούσεις

  4. Η επικριτική στάση που συνήθως άθελά μας υιοθετούμε

  5. Η υποτίμηση και η απαξίωση

  6. Η αδιαφορία

  7. Το συναισθηματικό κενό

  8. Η επιθετικότητα

  9. Η ειρωνεία και ο σαρκασμός

  10. Η εγωκεντρική συμπεριφορά που εκλαμβάνεται ως πλήρης αδιαφορία για τις ανάγκες και τα θέλω του άλλου

  11. Η καταπίεση και ο έλεγχος που συνήθως «δικαιολογούνται» από αυτόν που τα ασκεί, με το επιχείρημα της έλλειψης εμπιστοσύνης

  12. Ο φόβος και η ανασφάλεια, ενάντια στον σύντροφο με το υπονοούμενο: «σε μαλώνω, για να μην κάνεις κάτι... όχι γιατί έκανες»

  13. Όταν όταν μια γυναίκα καταφέρνει να… «ευνουχίσει έναν άντρα, διεκδικώντας ή και καταστρέφοντας το φαλλό του» όπως έχει πει η Ελεάνα Ελευθερίου, ψυχοθεραπεύτρια – σεξολόγος.


Η νομιμοποίηση της απιστίας

O άντρας άτυπα ακόμη και στον 21ο αιώνα «νομιμοποιείται» να απιστεί. Πολλές γυναίκες παραδέχονται σιωπηλά ή και δηλώνοντάς το, πώς ο άντρας έχει «δικαίωμα» να απιστεί, αρκεί να γυρίζει πάντα πίσω. Ειδικά, κάποιες από τις γυναίκες που έτυχε να έχουν έναν πατέρα που συχνά «ξεπόρτιζε» συμμαχούν άθελά τους με ανάλογες αρσενικές συμπεριφορές. Καλό είναι να θυμόμαστε όμως, πώς ο άντρας που θα εμπλακεί και συναισθηματικά με κάποια από τις παράνομες σχέσεις του είναι πιθανό να φτάσει στο χωρισμό, ενώ μια γυναίκα σε ανάλογη θέση, θα το αποφάσιζε πολύ πιο δύσκολα.



Ο 8ος και αναπόφευκτος λόγος

Υπάρχει και ένας ακόμη λόγος, που ένας άντρας περνάει στην απιστία. Δεν το έχει προγραμματίσει, δεν θέλει να εκδικηθεί ούτε έχει πέσει ή έχει ανέβει υπερβολικά η αυτόεκτίμηση του. Απλά, ερωτεύεται με εκείνον τον τρόπο, που δεν έχει γυρισμό.




Μην ξεχνάτε: Η απιστία, αφορά εκείνον που την επιλέγει (και είναι πάντα ο επιθετικός τρόπος!) και όχι εκείνον που την εισπράττει.


**************************************************************************************

Το παραπάνω κείμενο ανήκει στην φίλη μου Crystal.

Έχω συζητήσει αρκετά το θέμα κατά καιρούς και το βρίσκω πάντα επίκαιρο και βασανιστικό ,χωρίς να μπορώ να καταλήξω στο τι φταίει και απατάμε αλλήλους.

Κανείς μας πιστεύω δεν ξεκινάει μια σχέση με σκοπό στην πορεία να απατήσει ή να απατηθεί.

Συμβαίνει παρόλα αυτά και μάλιστα όλο και πιο συχνά ,σε βαθμό που να το ακούμε και πλέον να μη μας προξενεί και καμμία έκπληξη.

Επέλεξα να δημοσιεύσω λοιπόν το κείμενο με τα 8 πρόσωπα της απιστίας ,τα οποία όσο τα διαβάζω τόσο μου "λύνονται" θα έλεγα σημαντικές απορίες για το θέμα.

Ελπίζω διαβάζοντας το να ανακαλύψετε κι εσείς απαντήσεις σε πολλές απορίες που ίσως έχετε.

Καλή εβδομάδα σε όλους.








39 σχόλια:

  1. έχουμε ότι μας αξίζει... Γι αυτό ας δούμε, "ΤΙ" είναι αυτό που έχουμε? οεο? φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε;...
    Νομίζω ότι όταν φτάσεις στο επίπεδο να αισθανθείς ότι ΔΕΝ έχεις τίποτα πια από τον άνθρωπο που κάποτε σε είχε εξυψώσει, τότε είναι αργά... τότε είσαι έρμαιο στον πάσα ένα που θα σου πει μια γλυκιά κουβέντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως λίγο ή πολύ έχουμε ευθύνη σε αυτό το θέμα.
    Σε ένα ζευγάρι που εισχωρεί ένα τρίτο πρόσωπο για μένα την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει εκείνος που πράττει την απιστία μα ένα μέρος έχει κι εκείνος που την δέχεται.
    Είναι πολύπλοκο και πολύπλευρο το θέμα και διαφέρει ανάλογα με την κάθε περίπτωση,
    σαφώς και συντρέχουν οι λόγοι που ανέφερες.

    Καλή σου εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ενδιαφερον κειμενο τελικα οσο και να μεγαλωνουμε παραμενουμε παιδια
    καλημερα venus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α, μου θυμίζεις κάτι ωραίες συζητήσεις περί μονογαμίας που είχαμε στο blog, πριν σε γνωρίσω. Υπάρχει και το μεγάλο κομμάτι λοιπόν, του βιολογικού παράγοντα. Το ότι δηλαδή μετά από κάποιο διάστημα φεύγει η ερωτική επιθυμία (2 χρόνια και κάτι αν θυμάμαι καλά). Κι αυτό είναι γεγονός που είτε το αντιμετωπίζεις με σταυρωμένα χέρια, είτε ... όλα αυτά που λέει η ανάρτηση και που ισχύουν λίγο-πολύ και για τις γυναίκες.

    Φιλί και στην crystal και σε σένα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή εβδομάδα να έχουμε. Crystal πολύ ωραίο το κείμενο. Η αλήθεια είναι πως κάπως έτσι το έχω στο μυαλό μου... Αλλά αυτό που ξέρω είναι οτι όταν αγαπάς τον/την συντροφό σου ούτε όλοι οι λόγοι μαζί δεν αρκούν για να τον/την απατησεις... Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ πολύ την Ειρήνη που το έβαλε.. όπως και την Ελεάνα Ελευθερίου που έδωσε πολύτιμες πληροφορίες (αλλά και το περιοδικό που μου το ανέθεσε.. όμως ήταν γραφτό μετά από μια δεκαετία να κλείσει εκείνη ακριβώς τη στιγμή (έγινε πριν περίπου 3 χρόνια..... και να μην μπει ποτέ…) … και ευχαριστώ και όλες εσάς.. που κάτι σας άγγιξε. Αν και ήταν καθαρά πληροφοριακό… και στο ύφος που ήθελε το συγκεκριμένο περιοδικό.. τίποτε άλλο.
    Τώρα τι να πω…. Μέγα θέμα. Όλες έχετε δίκιο.. αλλά καμιά μας δε φτάνει το δίκιο της.... γιατί η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία από τα ονειρά μας…. Εγώ θα θυμάμαι πάντα κάποιον που είπε… «όσο η γυναίκα μένει παιδί και κουρνιάζει στην αγκαλιά ενός «πατέρα»….. τόσο ο άντρας θα ψάχνει μια γυναίκα»… επίσης θα θυμάμαι ότι έχω κάνει σχέση επι 4 χρόνια… και μέχρι το τελευταίο λεπτό υπήρχε ερωτική χημεία στην πράξη… αλλά έκανα εγώ το παραπάνω λάθος σε αυτήν…. Ακόμη, η αγάπη μας κάνει να μην… επιλέγουμε να απατήσουμε.. αλλά πολύ πιθανά αν γινόταν μια σχέση να υπάρξει ως πολυγαμική να πηγαίναμε με άλλους 300 (του Λεωνίδα θα τους προτιμούσα… χαχαχα.. παίδαροι!).
    Τι άλλο.. όλα είναι θέμα επιλογής… Εγώ επιλέγω να «ζω» μια σχέση και με τα δύο πόδια… και αν μου τύχει κάποιο ολίσθημα… που σπανιότατα συμβαίνει… ο τύπος δεν θα το μάθει ποτέ… γιατί η ειλικρίνεια σε αυτή την περίπτωση είναι επιθετικότητα… το γράφω άλλωστε… Η ΑΠΙΣΤΙΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ (ας το ψάξει εκείνος- εκείνη.. ξέρουν καλά).
    Κανέναν άλλον.. πάντα υπάρχουν άλλοι τρόποι να ζητήσεις αυτό που θέλεις χωρίς μπουνιά! Μη δίνουμε μπουνιές… αλλά και να μην τις δεχόμαστε! Κάτω Η ΒΙΑ!!! Χαχαχαχαχα φιλιάαααααααααααααα και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Teardrop... με άγγιξε πολύ αυτό που ειπες... αλλά αν γινόμαστε έρμαια.. δεν φταίει ο πρώην.. φταίει ο πρώτος... και ο πρώτος είναι ο πατέρας.... καλώς ή κακώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλενάδα Teardrop ,εδώ σε θέλω... έχουμε? Ή νομίζουμε πως έχουμε και επαναπαυόμαστε ?
    Αναπάντητο ερώτημα .
    Φιλιά πολλά σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σταλαγματιά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το έχω βιώσει,το έχω συζητήσει ,δεν εχω καταλήξει ποιος φταίει απόλυτα. Το θέμα είναι αν μπορείς αν κρατηθείς και να μην το κάνεις,για να μπορέσεις να σώσεις έστω και λίγο την ψυχή σου.
    Σε ευχαριστώ για το σχόλιο ,πολλά φιλιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Crystal μου αγαπημένη,κάθε φορά νομίζουμε πως έχουμε ό,τι μας αξίζει.Και κάθε φορά που αυτό τελειώνει λέμε πως δεν μας άξιζε.
    Κατέληξα πως μάλλον δεν ξέρουμε ΤΙ θέλουμε πολλές φορές.
    Φιλιά πολλά καλή μου.
    Σε ευχαριστώ και πάλι για την εμπιστοσύνη σου.
    Διόρθωσα το προηγούμενο σχόλιο μου και σου λεώ πως αν όντως μπορούσε η αγάπη να είναι πολυγαμική ,όχι με τους 300 ,αλλά και με τη Λεγεώνα των Ξένων θα πηγαίναμε όλοι.

    Φιλιά κούκλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. nobi -z-vp και πως να κρυφτείς απ'τα παιδιά?

    Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα.

    Πολλά πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. να πηγαίναμε.. αλλά τουλάχιστον να ξέραμε ότι έτσι είναι για όλους... όχι όμως μια κοινωνία επί αιώνες να αναπαράγει συνέχεια πηνελόπες και οδυσσέες.. ένα να ξέρετε ότι αν έχετε το σενάριο της πηνελόπης.. σίγουρα θα βρείτε έναν οδυσσέα... αλλά το χειρότερο είναι όταν κάποιοι νομίζουν ότι είναι οδυσσέες ενώ το μόνο που είναι, είναι πχ...πηνελόπες στη μαμά τους... κλπ κλπ γενικά καλό είναι να ξέρουμε τι κάνουμε... και επιτέλους ας καταλάβουμε ότι πάντα θα μειώνουμε κάθε σχέση γιατί δεν αντέχουμε αλλιώς να την αποχαιρετήσουμε.. εκτός κι αν την έχουμε αποχαιρετήσει προ καιρού... εγώ επιμένω.. τι έχω? αυτό μου δείχνει και τι θέλω... και τι δεν θά πρεπε να θέλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπημένη μου Madame,πραγματικά λυπάμαι που δεν υπήρξα μέλος της μπλογκόσφαιρας νωρίτερα για πολλούς λόγους. Κυρίως για να μπορώ να συμμετέχω στις κουβεντούλες σας στο μπλογκ σου.
    Αυτό που λες γαι τον έρωτα και τη διάρκεια του ,το έχω ακούσει κι εγώ,όμως λογικά μετά μένει η αγάπη.Πιο ισχυρό συναίσθημα και πιο βαθύ.
    Δεν ξέρω γιατί απατάμε,ξέρω πως οι γυναίκες όταν ερωτεύονται είναι έτοιμες για όλα ,οι άντρες ΟΧΙ....δυστυχώς.
    Φιλιά γλυκά για σένα Κυρά μου. Σε ευχαριστώ. (ξέρεις εσύ γιατί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Estella μου δεν φτάνει μόνο η αγάπη για να μην απατήσεις. Είναι και άλλα πολλά που δεν τα εισπράττουμε ή δεν τα αξίζουμε ίσως.

    Εύχομαι κανείς ποτέ μην το βιώσει.

    φιλιά πολλά γλυκιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το προηγούμενο σχόλιο ήταν σε σένα venus... α.. και μια παράληψη... όχι μόνο τους 300 αλλά και τον Λεωνίδα! απαράδεκτη παράληψη... this is πάρτα! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το κείμενο αγγίζει πολλές πτυχές των σχέσεων, θα έλεγα άλλη μια.. ένας από τους δύο συντρόφους δεν έχει καμία άλλη ερωτική εμπειρία, συνήθως η γυναίκα. Περνά το ζευγάρι μια κρίση μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό και τότε μπαίνει τρίτο πρόσωπο στη μέση.
    Ε να μη συγκρίνει ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Margo καλημέρα. ΄Σωστό κι αυτό που λες. Μια δεύτερη γνώμη είναι απαραίτητη.:):):)

    Φιλιά πολλά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγω ένα εχω να πω...

    Σπίτι διχως κέρατο...δασος δίχως έλατο!

    Καλημερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ναι και τοτε, βλεπουμε το δέντρο Μέρλιν και χάνουμε το δάσος! πολύ βολικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μάγε Μέρλιν χαχαχαχα!!!!!!

    Σωστός λέμε.
    Πολλά φιλιά καλέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. venus μου αν ερωτευθει πραγματικα ο αντρας δεν τον σταματαει τιποτα μπορει να κανει την γυναικα να ζηση σε ενα κοσμο που δεν προκειτε να γνωρισει ποτε το ολο θεμα στις σχεσεις ισως ειναι η ανταποκριση αυτο που λεμε αμοιβαιο συναισθημα. σχεδον ολοι κηνηγαμε το τελος του ταξιδιου και οχι το ταξιδι και αφου δεν φτανουμε εκει γιατι πιθανος δεν υπαρχει τελος τοτε ξενερωνουμε και το ψαχνουμε σε αλλη γυναικα

    καλημερα venus φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλέ μου nobi ,πες μου ειλικρινά πόσοι άντρες έχουν τα κότσια να ζήσουν τον έρωτα τους και να τα παρατήσουν όλα? Η γυναίκα κια οικογένεια να έχει την αφήνει για κάποιον άλλον ,ο άντρας ΟΧΙ.
    Ολοι μας κάποια στιγμή μπήκαμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τον σύντροφό μας με κάτι άλλο που ίσως στα μάτια μας να φάνταζε ιδανικό. Δεν μπορείς βέβαια κάθε φορά να τα παρατάς όλα και να τρέχεις πίσω από τον Κύριο τέλειο και στο τέλος να αποδεικνύεται άνθρακας ο θησαυρός.
    Το ταξίδι είναι μια μαγεία από μόνο του ,αλλά σίγουρα κάπου τελειώνει. Πότε γρήγορα ,πότε πιο αργά.Κανείς μας δεν το ξέρει και κανείς δεν το φαντάζεται.
    Να έχεις ένα πολύ πολύ καλό μήνα φίλε μου.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα ή Καλησπέρα αγαπητή venus είπα να περάσω απο το blog σου έτσι επειδή μου αρέσει ο τρόπος και το στύλ γραφής σου.
    Επίσης για το ζήτημα της Απιστίας δεν θέλω να μιλήσω είμαι μόνο 25 ετών με ελάχιστες σχέσεις και αυτές ευκαιριακές, δεν έχω μπεί στην διαδικασία της μόνιμης σχέσης διότι δεν ξέρω αν πληρώ όλες τις προυποθέσεις.
    Είμαι υπέρ μιας εκκεντρικής άποψης που λέει ότι ο Έρωτας είναι κάτι που πρέπει να το ζείς, όσο μπορείς δυνατά και με πάθος, αν το πάθος τελειώσει λές ένα γεία και προχωρά μπροστά...
    Στο λέω εγώ που αν και μου αρέσουνε οι ρομαντικοί λογοτέχνες και η ρομαντική ποιήση τα πράγματα τα βλέπω με μια άλλη οπτική διότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι αληθινή που λέει και ένα σοφό κινέζικο ρητό.
    Τέλος επειδή έρχομαι πρώτη φορά απο το σπιτικό σου.
    Αφιερώνω αυτό το τραγούδι του αγαπημένου Morrisey
    http://www.youtube.com/watch?v=BFZS5pXiqVY&feature=related


    Να περνάς καλά και θα είμαι σε επαγρύπνηση για το υπέροχο blog σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα καταπληκτικό Παιδί της Πλατείας.
    Που μόνο παιδί δεν είσαι με τόσο ώριμη και ολοκληρωμένη σκέψη.
    Σε παρακολουθώ κι εγώ χωρίς να το ξέρεις ,από διάφορα φιλικά μπλογκς που έχεις αφήσει σχόλια.
    Μου αρέσει ο τρόπος που εκφράζεσαι ,οι ιδέες σου και το κυριότερο οι μουσικές επιλογές σου.
    Μπορεί να είσαι 25 όπως λες και να μην έχεις ζήσει μια σοβαρή σχέση ,όμως πίστεψέ με η θετική σου άποψη ,πως η ζωή είναι μικρή για να είναι αληθινή ,είναι ολόσωστη.
    Δεν μπορούμε να ζούμε πάντα στο όνειρο ,όσο και να θέλαμε,γιατί κάποτε ξημερώνει και όλα παίρνουν την αληθινή μορφή,την ρεαλιστική.
    Δεν είμαι από αυτούς που λένε απλά το "αντίο" και δεν έχω του κουράγιο να προχωρήσω μπροστά παρόλο που το κάνω στο τέλος.
    Να ξέρεις πως μου έκανες πολύ μεγάλη τιμή να με επισκεφτείς ,με συγκίνησες με το όμορφο σχόλιο σου και θέλοντας να σε καλωσορίσω στο σπιτάκι μου,θα σου αφιερώσω ένα τραγούδι στο στυλ ελπίζω που ακούς.

    http://www.youtube.com/watch?v=4dr8Iy3_zZ0&feature=related

    Να έχεις ένα όμορφο μήνα και θα χαρώ να τα ξαναπούμε.
    Πολλά πολλά φιλιά σε σένα .
    Σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πραγματικά πολύ καλό κείμενο!
    Καλύτερα όμως αντί να απατήσεις τον/την σύντροφό σου και να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου να χωρίσεις. Από τη στιγμή που επιλέγεις κάτι άλλο, όσο εφήμερο και να το θεωρείς το παλιό έχει τελειώσει.

    Νομίζω θα ήμασταν όλοι καλύτερα έτσι!
    Φιλιά και στις δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα Καλό μήνα και ευχόμαστε ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!
    Ωραία κείμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Libertas ,dεν είνια πάντα εφικτό να χωρίσεις.
    Άλλοι το κάνουν ,άλλοι όχι . Τα θέλουν όλα και τελικά μένουν με το τίποτα.
    Φιλιά και σε σένα καλή μου και καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αστρο - Συμμορίτες αγαπημένοι ,θέλω την πολύτιμη βοήθεια σας. Να στείλω μέιλ?

    Καλό μήνα και θα τα πούμε στο μπλογκάκι σας.

    φιλιάαααααααα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. παιδί της πλατείας... όλα ήταν τόσο ωραία όταν ξενυχτούσαμε στις πλατείες κάποτε και μιλάγαμε μέχρι το πρωί, και λέγαμε τα όνειρά μας.. που μας φαίνονταν επιστημονική φαντασία... και σήμερα.. τόσα χρόνια μετά, τα κάναμε όλα πραγματικότητα... όλα? ε, όχι όλα! ναι... αυτό που λες.. ήταν μέσα στα όνειρα! εγώ το έκανα πραγματικότητα και αυτό! και σήμερα είμαι μόνη μου..... ίσως, το να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου, το να είσαι ο εαυτός σου, το να μη βολεύεσαι... σημαίνει και να πληρώνεις το τίμημα.... :)... είναι πολύ όμορφη η ζωή όμως για να περνάμε.. και να μην ακουμπάμε... και με ένα μόνο πόδι.... σε μια σχέση.. μόνο ακουμπάμε! ευχαριστούμε για τα ωραία σχόλια..... φιλιά σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. γεια !!!
    με βαση τον
    εαυτο μου σου μιλησα μονο που εκεινο τον καιρο δεν ειχα και τις καταληλες συνθηκες για να το ζησω οσο πιο πολυ μπορω, οποτε προσγιοθικα.
    φιλια καλο μηνα και καλο βραδυ να εχεις παντα ομορφες στιγμες και με αυτους που θες να ειναι κοντα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. nobi ,καλή σου μέρα. Μιλούσα πολύ γενικά ,και για ιστορίες που ακούω από γνωστούς και μη.
    Μετά από διάφορες συζητήσεις έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα που ανέφερα στο σχόλιο μου.

    Δεν αναφερόμουνα προσωπικά σε κανέναν.

    Να έχεις μία πολύ όμορφη μέρα.

    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ .ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.Η ΛΥΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η Η ΦΥΓΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλώς σας βρήκα.
    Πολύ ωραίο το θέμα που αναπτύξατε.
    Η απιστία είναι μεγάλο θέμα.
    Πρίν όμως φτάσεις στο σημείο της απιστίας καλό θα ήταν θα συζητάς με τον σύντροφό σου όλα όσα κρίνεις ότι δεν σου αρέσουν πάνω του, είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά.
    Και όταν κάτι δεν αλλάξει τότε αναζητάς άλλου όσα θέλεις.
    Καλό απόγευμα να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μ'άρεσε η ανάπτυξη του θέματος.. Σαν τα μου τα ξεκαθαρίσατε λίγο!! Κάποιοι άνθρωποι όντως έχουν πολλά απο αυτά τα χαρτακτηριστικά.. Το πιο σωστό απ'όλα είναι να μην πληγώνουμε τους άλλους όπως δεν θέλουμε να γίνει το ίδιο και σε μας.. Καλό θα ήταν να υπάρχει ειλικρίνεια, ετσι γλιτώνουμε πολλά!! Φιλάκια πολλά και καλό απογευματάκι να έχεις!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Skroutzako σε καλωσορίζω στο μπλογκ μου με μεγάλη χαρά.
    Η συζήτηση πιστεύω πως βοηθάει ,αλλά δεν την προτιμούν όλοι.πίστεψέμε.

    Ίσως επειδή οι αλήθειες πονάνε.
    Να σου ευχηθώ να έχεις καλό μήνα και να σε ευχαριστήσω και πάλι για την τιμή που μου κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Savvina καλώς ήρθες !!!!!
    Μεγάλο θέμα η απιστία και πάντα επίκαιρο.
    Είναι λίγοι εκείνοι που το παραδέχονται και ακόμα πιο λίγοι εκείνοι που δέχονται τα λάθη τους.
    Τουλάχιστον εγώ δεν έχω γνωρίσει πολλούς τέτοιους.
    Είναι άσχημο όταν συμβαίνει ,αλλά δυστυχώς συμβαίνει.
    Επικρατεί και η άποψη πως αν δεν μαθευτεί δεν υφίσταται ,αλλά μάλλον κοροιδεύουμε τους εαυτούς μας.
    Καλό απόγευμα και καλό σου μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συννεφούλα μου γλυκειά,χάρη στην φίλη Crystal που έχει τρομερό χάρισμα όχι μόνο γραπτού αλλά και προφορικού λόγου ,λύνονται πολλές απορίες.
    Καλό είναι να υπάρχει ειλικρίνεια ,έτσι αποφεύγονται πολλά ατοπήματα.
    Καλό μήνα καλή μου να έχεις και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή